Förkylning....försvinn!!!

Hesjan!

Idag är det lördag! :-)
Jag älskar helger där man bara kan slappa och ta det lungt. Men så klart gillar jag vardagar med när man får gå i skolan och träffa sina vänner.
Min förkylning har blivit bättre, men jag får fortfarande hostattacker.
Då är mitt knep att:

Jag stoppat in en läkeroltablett i munnen och suger på den, och sen tar jag små klunkar av vatten. Tabletten hjälper halsen att glömma hosta och att suga istället. ´

Det är mamma som lärde mig det när jag hade min första hostattack igår morse.
Igår var jag hemma och tog det lungt, med mamma. Vi låg i sängen hela dagen, och kollade på tv och sen tog vi upp datorn och satt vid den lite. Sen körde mamma iväg och köpte lite godsaker till mig, och då satt/låg jag i sängen och spelade sims på datorn.
När hon kom hem så hade hon de godiset jag önskade, och en tidning som heter Julia. Och sen stod där att man kunde skicka ett sms till den tidningen och sen kommer jag få ett sms när nästa nummer kommer i affär.
I like! ;-)

Ett kort litet inlägg

Hej!

Har precis kommit hem från skolan!
Jag har blivit rätt så förkyld och det är jobbigt, jag får snyta mig en gång i minuten eller två.
Tänkte bara lägga in ett litet inlägg om dagen.

Vi har haft vikarie nästan hela veckan. Hon heter Malin och är jätteduktig. Vi ska ha henne imorgon också för att Håkans barn är sjuk.
Idag har vi ett nytt tema, det är tema kroppen/skelettet. Det är jättekul och vi har fått jobba med det idag.

Sen har jag inte så mycket att säga just nu 

Jag har fått Bältros!.... ;-)

Hejsan!

Har precis kommit hem från en super-kall och en super-rengnig fotbolls träning för Erik. Just nu sitter jag här i en kortarmad tröja, och sen en kofta, och ovanpå den har jag en flecefilt. Det var skönt att komma hem! ;-)

Imorse var jag och mamma hos doktorn och skulle kolla några utslag jag hade på magen. Jag och mamma hade trott att det var svinkoppor men i själva verket var det bältros. Bältros kan man få när man har haft vattenkoppor. Jag hade vattenkoppor när jag var liten och då är det inte så konstigt att jag får det nu. Men det är inget farligt! :-)

Igår fyllde min kompis Antonia år. Jag var hemma hos henne och lekte. Hon visade mig sina presenter, och sen hade hon fått två hamstrar. Sen spelade vi på hennes wii. Hon har köpt ett spel, och det var super mario bross. Det var hur kul som helst!
Jag önskar mig verkligen wii och det spelet.
Idag följde jag med Antonia och Märta hem till Märta och lekte. Vi spelade fotboll med några gammla klasskamratersom vi gick med på öllsjöskloan med.
Sen hoppade vi lite på studsmattan.

Vi ska snart äta spagetti och köttfärssås och mysa lite! ;-)
Kram Ellen


Gekås, här kommer vi!

Hej!

Idag steg jag och mamma upp lite i fem. Det var jobbigt, men jag vad ändå rätt pigg. Konstigt det brukar jag inte vara.
Sen körde pappa och hämtade mormor ( Vi satt också i bilen)sen körde han in alla oss till sjukhuset, och där fick vi vänta in alla andra som skulle följa med. Det var mycket folk som skulle dit. Sen kom bussen, vi åkte till Gekås och började handla. Det låter inte trovärdigt men vi spenderade två timmar på klädavdelningen. Men det var inte så konstigt för jag köpte åtta klädesplagg och mamma köpte två! ;-)

Sen gick vi vidare, när vi hade betalat så gick jag och mamma och köpte lunch. Det blev hamburgare och pommes, inte så konstigt om jag får vara ärlig. Det blir oftast sån mat när familjen olofsson är ute på såna ställen. Fast nu var det ju bara jag och mamma.

Sen träffade vi Lotta och mormor och jag följde med dom och åt lunch medan mamma gick till en annan affär för attv kolla lite andra saker. Fast jag redan hade ätit lunch så höll jag dom sällskap. Sen gick vi i lite andra affärer och sen gick vi till bussen.

Nu när vi kom hem så har vi visat upp alla saker vi har köpt och sen åt vi spagetti och köttfärs. Nu går jag i dom kläderna jag har köpt : Ett par harams byxor och en T-shirt. Det är mysigt. Nu ska vi gå och kolla på körslaget!

Ha det bra!
Kram ni vet vem! ;-) 

Ullared

Hej!

Har varit lite beroende av sims! ;-)
Det är därför jag inte har bloggat på ett tag.

Idag efter skolan tog jag bussen hem och sen kom farmor och farfar. Dom fikade lite här på en kaka som är jättegod den heter tosca kaka, ni har kanske ätit den innan men jag rekommenderar den!
Sen var det en annan kaka som pappa hade bakat. Det var en Ingela kaka.
Det är en jättegod choklad kaka.
Nu ikväll har mamma åkt på personalfest. Dom ska bowla och äta, men mamma kommer hem rätt så sent tror jag. Men imorgon bitti ska jag och mamm åka med några andra till Ullared. Men det dumma är att vi ska vara där klockan kvart i sex på morgonen så vi får köra hur tidigt som helst, sen ska vi ha frukost/mackor med oss.

Ha det bra!

Kram Ellen

Ett litet inlägg om dagen.

Hej!

Idag var första dagen i skolan igen efter lovet, och det kändes bra! ;-)
Vi fick nya platser och jag fick en plats där framme där jag hade önskat att få sitta.

Nu ikväll har vi haft fotbollsträning för Erik, pappa han var ledare. Nu kollar jag på Biggest loser igen. Snart kommer farmor och farfar. Dom sa att dom skulle komma och lämna något. Vi men vet inte vad det är.
Sen är det Dating in the dark, jag hoppas att jag får se det. Det är jättebra! :-)

Nu börjar det! Jag får gå och kolla. Ses imorgon!

Kram ellen

Ville bara påminna er om att....

Jag ville bara påminna er om att, om det är någon ni känner så kan ni gärna tipsa dom om min blogg, jag vill bara att lite fler ska kunna se och läsa min blogg.

Men det vara bara en påminnelse om ni vill!

Tack på förhand!
Kram Ellen.

Träningsläger = riktigt kul! ;-)

Hejsan!

Som det är varmt idag!
Jag är ute utan jacka med en tunn kofta.

I alla fall, idag har jag kommit hem från mitt träningsläger (som ni läste om i förra inlägget). Det har varit så kul!
Jag ska berätta lite om hur det var:

Först kom vi dit, och då serverades det kräm och smörgås, det var jättegott, :-) Sen bytte vi om och tränade lite fotboll. Sen duchade vi, sen skulle vi egentligen äta men dom som skulle laga maten blev lite försenade så vi blev indelade i lag och fick en ballong i den färgen som visade vilket lag vi skulle vara i sen gick vi en tipsrunda. Sen åt vi. Efter maten körde vi en tävling. Varje lag satte sig enskilt, sen fick man ett papper med en bokstav. Sen skulle man komma på en stad, ett land, ett flicknamn, ett pojknamn och ett allsvenskt fotbollslag. Man fick gärna komma på mer än ett, men man var inte tvungen. Den sista tävlingen skulle vi blåsa upp våra ballonger och knyta fast ett snöre i den. Sen skulle man gå/springa runt och försöka trampa på de andra lagets ballonger. De lag som klarade sig längst vann den utmaningen.

Sen la de ihop alla poäng från alla utmaningar och såg ut de lag med bäst poäng. Dom vann ett pris!
Det var mitt (röda) lag som vann. Vi vann en jättestor nalle som vi döpte till Weffe. Men det är hela lagets nalle(maskot). Sen kollade vi på en film som hette Space buddies. Till det var det chips, popcorn och ostbågar.
Sen gick vi och la oss. På morgonen åt vi frukost, sen gjorde vi vid oss. Sen gick vi och bytte om sen körde vi och skulle spela match.
Det var större tjejer än oss, det var nittio nior och några i vår ålder. I den matchen blev det: jag kommer inte riktigt ihåg men vi fick i alla fall två mål. Men deras mål vakt var duktig. Andra matchen var dom lika stora som dom förra. Där förlorade vi med 4:a 2.
Sen körde vi hem till stugan och duchade, sen grillade vi hamburgare.
Det var ett lyckat träningsläger för mig! ;-)
Ha det bra!

Kram Ellen

Träningsläger i Malmö, Klagshamn

Hejsan!

Nu har jag förberett mig så mycket jag kan!
Jag ska på fotbollsläger med mitt lag, i Malmö. Det ska bli jättekul!!!!

Här är listan över vad vi ska göra idag och imorgon:

13,00 Samling på Wä IP för avfärd (barnen ska ha ätit lunch)

ca 14,30  Ankomst till IFK Klagshamn, kräm och smörgås servras

15,30-17,00 Träning

18,30   Middag (troligen lasagne)

19,00  Lekar, tävlingar och filmtajm

********

08,30  Frukost

09,30-12,15   Träningsmatcher (3 lag=vars 2 matcher)

ca 12,30  Lunch (troligen grillade hamburgare)

ca  13,30   Hemfärd

14,45-15,00 Ankomst till Wä IP

Det var listan. Det ska bli kul, jag älskar att ha tävlingar och lekar och sen blev det grillad hamburgare till lunch imorgon. Jag älskar hamburgare!! :-)

Ha det bra! Ses Imorgon då jag kan berätta mer!
Kram Ellen


Eriks Klubbmästerskap

Hejsan!

Igår kväll var vi på Eriks pingis match (klubbmästerskap). Det var långtråkigt tyckte jag! ;-)
Men han kom två:a i b:slutspelet!
Han spelade i final mot en annan och förlorade med någon ynka poäng. Jag har aldrig trott att han var så duktig.

Här är en bild:


Erik spelar en av sina matcher......


Mot busfabriken!

Hejsan!

Igår var vi  på busfabriken i Helsingborg. Det var väldigt roligt! Men det blev ändå några bilder fast jag inte tog med min kamera. Jag ska ta med kameran till Eriks pingismatch ikväll så det blir några bilder där med.
Busfabriken är dubbelt/trippelt så stort som Andys lekland. Det ska likna någon form av djungel, men det var hur häftigt som helst!
Det jag tycker var roligast var:

Där fanns en stor plast vulkan som var halv och lutad mot väggen. Den var gjord av nån sort gummi. På den var där några jag vet inte vad det är (såna som sitter på en klättervägg) som man klättrade på. Sen skulle man klättra upp på dom tills man kom upp i toppen och sen åka en jättelång rutschikana ( jag vet inte hur det stavas) ner. Men det svåra med det hela, var att längre upp var där brantare  så man kom liksom inte upp. Sen var där en plattform där uppe där kanan var. När man kom upp där (eller var på vulkanen precis nedanför plattformen) så var plattformen helt platt så man kom inte upp. Så man fick likom häva sig upp. Först kunde jag inte. Mamma hade lovat att om jag kom upp och åkte kanan ner så fick jag en dricka som såg ut så här:


Jag tog kort på den här hemma p.g.a att jag inte hade kameran med....

Här kommer några bilder som mamma har tagit från busfabriken, men jag får låna dom av henne:


Den där vulkanen jag pratade om....


En jättestudsig hoppborg.....


Jag åkte en jätterolig rutchkana, den var lite brant med det kittlades i magen......

Ha det bra!!!!
Kram Ellen

Bloggdesign.se

Hejsan!

Idag har jag och mamma fixat lite på min blogg!
Som ni kanske ser har jag fått en klocka och nedräkning. Men jag ville också ha smileysar men det gick inte. Mamma har också provat med smileysar på sin blogg men det gick inte där heller. Det tycker jag är synd! =-(
Mejag blev jättenöjd med klockan och det andra. För er som inte vet så fixar man sånt på blogg.se sen går man in på bloggdesing. Om man vill veta mer kan man gärna skriva en kommetar.

Idag har jag lekt med Elina och erik lekte med Tilda. Mamma skulle ha sina "fika kompisar" som jag kallar dom, här hemma, så då stannade Tilda också här medan jag var hemma hos Elina. Vi kollade på Dating in the Dark på datorn. Dom har aldrig sett det så jag tipsade dom också kollade vi på det på datorn.
Just nu sitter vi här hemma och kollar på "Biggest loser" Det brukar vi kolla på.
Det är riktigt bra!

Ha det bra!

Kram Ellen.
   

En helg i Rinkaby

Hejsan!

Idag har vi varit i Rinkaby och hälsat på. Vi var där igår också, för att pappa skulle hjälpa de med några plattor i deras kök som hade lossnat. Det gick jättebra och nu syns det inte ens att dom hartagit väck plattorna och allt vad de gjorde.
Jag jobbade mest som att passa Wilda ♥ Jag älskar att passa henne. Jag gillar att bära henne och att lyfta upp henne från madrassen. Och självklart att hålla henne.
Idag när vi var där så gcik jag, mamma Basti Lotta och Wilda en runda i skogen, vi gick där för att det regnade så mycket så där var lite tätare. Och snacka att man blev dyngsur och trött när man kom hem. Vi hade nästan gått 8:a kilometer tror jag Lotta sa. Och jag har stegräknare på min mobil och sammanlagt gick jag ca 13000 steg. Jag blev själv förvånad men samtidigt inte för rundan var så lång, sen fick jag så ont i fötterna också. Det var en av de jobbiagaste saker jag har gjort!
När vi kom hem så åt vi hamburgare, och sen spelade jag, Lotta och Erik poker. (Ett mini poker jag fick i en kalleanka tidning igår) Det är väldigt roligt. Jag fick det av Wilda i påskpresent igår så vi spelade det igår också när vi var där. Jag saknar dom redan!!!

Ha en fortsatt bra påsk! Ps:den är över imorgon så glöm inte njuta ikväll!

Kram Ellen


Misslyckat aprilskämt

Hejsan!

Ja, man kan lungt säga att de där april skämtet blev misslyckat! ;-)
När jag hade somnat så tänkte mamma komma upp och säga:

Vakna Ellen!! vad vill du ha till frukost? Rostemacka, mjölk och flingor? Men i själva verket var det lov nästa dag!
Men jag bara låg och sparkade i sömnen.



Jag gick inte på det mamma!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!